mamaplus

Cinci grădinițe din țară și aproape 900 de copii sunt în carantină din cauza infecției cu COVID-19

-
//
05.01.2021

Potrivit celor mai recente date prezentate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cinci instituții de educație timpurie din țară și 23 grupe de copii se află în carantină. Totodată, cinci copii sunt confirmați pozitiv cu COVID-19, iar alții 891 sunt în autoizolare.

Ultimele informații privind starea epidemiologică în grădinițele din țară arată că și 78 de cadre didactice au fost testate pozitiv la noul tip de coronavirus, iar alte 83 se află în autoizolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 53 de persoane, iar alte 103 se află în autoizolare.

În cadrul ședinței de lucru cu managerii din domeniul educațional, prezidată de ministrul Lilia Pogolșa, s-a discutat despre reluarea procesului educațional în instituțiile de învățământ din țară din 11 ianuarie curent și continuarea activității instituțiilor de educație timpurie.

În context, managerii instituțiilor de învățământ general și celor ale instituțiilor de educație timpurie vor asigura în continuare buna funcționare a procesului educațional și finalizarea primului semestru de studii în condițiile impuse de pandemia de COVID-19.