mamaplus

Cinci femei din Moldova au născut în ambulanță în ultimele 48 de ore

-
//
14.01.2021

Pe parcursul ultimelor 48 de ore de activitate, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat cinci nașteri la etapa de prespital, care au decurs fără complicații. Menționăm faptul că mamele au vârsta cuprinsă între 30 - 40 ani.

La data de 11 ianuarie, echipele de asistență medicală urgentă din raioanele Florești și Soroca au asistat două nașteri chiar în ambulanță. În ambele cazuri, travaliul s-a declanșat spontan în timpul transportării pacientelor la maternitate. Venirea pe lume a unei fetițe și respectiv a unui băiețel cu o greutate de aproximativ trei kilograme a fost soldată cu succes datorită intervenției echipelor AMU.

La data de 12 ianuarie, în raioanele Ialoveni și Ștefan Vodă au fost înregistrate trei nașteri, inclusiv una în ambulanță. Echipele AMU au făcut tot posibilul pentru ca trei bebeluși să vină sănătoși pe lume. Ulterior, mamele și nou-născuții au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Menționăm că în ultimele 48 de ore, 3913 persoane au beneficiat de asistență medicală urgentă la etapa de prespital. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 1456 pacienți, dintre care 1247 adulți și 209 copii.