mamaplus

Cinci bebeluşi care urmau să fie vânduți în China, descoperiți într-un apartament

-
//
24.06.2020

Cinci bebeluşi care se presupune că urmau să fie vânduți în China au fost descoperiți într-un apartament din Moscova. Cel mai mare dintre ei are aproape jumătate de an, iar cel mai mic doar şase zile. Anchetatorii presupun că aceştia urmau să fie transportați în China, dar nu a fost posibil din cauza restricțiilor de circulație impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Micuții erau îngrijiți de dădace originare din China. Cel mai probabil, copiii nu au fost scoşi din casă niciodată, întrucât vecinii nu i-au văzut.

„Am văzut o fată tânără, de origine chineză. Copiii nu i-am văzut. Am văzut-o doar pe ea în timp ce se întorcea acasă cu mai multe cumpărături, printre care scutece şi alte lucruri pentru copii”.

Apartamentul era închiriat de mai multe luni. Bebelușii au fost găsiți de medicii care au venit să vadă starea de sănătate a unuia dintre ei. În maternitate era indicată anume această adresă. După ce au descoperit în casă mai mulți copii, medicii au chemat asistenții sociali şi poliția. În urma investigațiilor au fost găsite documentele bebeluşilor, toate în limba chineză. Ei ar fi fost născuți de mame surogat.

Se presupune că viitorii părinți ai acestora au rămas blocați în China, din cauza faptului că frontierele sunt închise. La scurt timp, la fața locului au ajuns şi doi bărbați care s-au prezentat drept avocații unei companii care se ocupă de mamele surogat.

Copiii au fost transportați la spital. Starea acestora de sănătate este bună. Agenții care se ocupă de mamele surogat spun că această procedură nu încalcă legea.

„Anul trecut am născut gemeni prin cezariană şi am primit 1,5 milioane de ruble, plus câte 30 de mii în fiecare lună. Asta pentru că au fost gemeni şi naşterea a fost prin cezariană. În mod normal însă, prețul e de un milion de ruble şi plus 30 de mii pe lună. Acestea sunt condițiile ideale”.

Anchetatorii au inițiat o cauză penală şi urmează să stabilească cine sunt adevărații părinți ai micuților.