mamaplus

Chișinăuienii sunt în febra cumpărăturilor de Blajini

-
//
21.04.2023

Forfotă mare în piețele din capitală. Chișinăuienii sunt în vâltoarea pregătirilor pentru Paștele Blajinilor. La mare căutare sunt dulciurile, florile artificiale, prosoapele și cănile. Cumpărătorii se plâng de prețuri, însă spun că nu au încotro și scot din buzunar cât trebuie. De cealaltă parte, comercianții regretă că vânzările sunt mai slabe comparativ cu anii precedenți, transmite Moldova 1.

mamaplus

Piața Centrală din capitală a fost luată cu asalt dis-de-dimineață. Forfotă mare a fost la tarabele cu dulciuri și cu prosoape. Oamenii spun că prețurile îi opresc din a cumpăra mult și că, în mare parte, se vor duce la cimitir cu rezervele de acasă.

„Ne ducem la părinți și trebuie ceva să luăm, fără flori nu se poate și o candeluță, o păscuță.”;

„Acum e foarte scump, 500 de lei, dar nici nu ai ce vedea. Cinci cănuțe, cinci farfurii, cinci ștergărele și floricele și gata – 500 de lei s-au dus.”;

„Pe dulciuri, sincer am dat 800 de lei, numai pentru dulciuri și pe acele două cutii. E scump, scump dar asta e. Și pentru pomene am cumpărat și urmează să mai cumpărăm.”;

„Niște ștergărele așa simbolic, vesela mă uit e foarte scumpă, nici nu știu ce să cumpărăm. Cu ce avem – cu aceea o să ne ducem.”;

„Cămăși bărbătești, cămăși pentru femei, ciorapi – de toate câte puțin. Totul este scump, este foarte scump dar dacă trebuie, este o dată în an. De unde avem, de unde nu avem dar dăm.”

De cealaltă parte, comercianții spun că prețurile au rămas aceleași ca anul trecut, însă oamenii oricum cumpără câte puțin și ce este mai ieftin.

„În această perioadă se cumpără tot, lumea vrea să facă o pomană din suflet și merge tot numai că foarte puțin. Jumate de kilogram cel mai mult sau care are posibilitate – un kilogram.”;

„Prețul la un ștergar se pornește de la 10 lei până la 50. Fiecare om nu mai puțin de șase bucăți cumpără. Vânzările s-au ridicat dar prețurile au rămas aceleași.”

La Piața Centrală pentru un prosop mic trebuie să scoateți din buzunar 10 lei, iar prețul pentru un bol sau o cană începe de la 15 lei. Mai scumpe sunt cănile și farfuriile cu ornamente, care pot ajunge și până la 150 de lei. O floare artificială costă 25 de lei, iar o lumânare 10 lei.