În Chișinău, serviciile de taxi s-au scumpit cu 10 lei

În Chișinău, serviciile de taxi s-au scumpit cu 10 lei

-
//
15.09.2014

În Chișinău, serviciile de taxi s-au scumpit cu 10 lei, au anunțat factorii responsabili. Proprietarii firmelor de taxi își explică decizia prin majorarea costurilor la combustibili.

În Chișinău, serviciile de taxi s-au scumpit cu 10 lei

Prețurile au început să crească din data de 12 septembrie. De exemplu, pentru călătoriile în raza unui sector, taximetristului i se achită 25-35 de lei față de 20-30 de lei cât era până acum.

Factorii responsabili din cadrul serviciului de taxi 14700 au comunicat următoarele: ”În medie, tariful s-a majorat cu 5-10 lei în dependență de direcția deplasării. Acum, nu va exista un tarif fix pentru călătoriile în raza sectorului, așa cum fost până acum, prețul va depinde de distanța parcursă, a comunicat operatorul companiei.

Acum, o călătorie din sectorul Botanica spre sectorul Ciocana va costa în jur de 45 de lei.

Din Centru la Botanica – 40 de lei.

Buiucani – Botanica – 45 – 50 de lei.

Râșcani – Ciocana – 30-40 de lei.

Călătoriile în raza sectorului Centru vor costa 30 de lei.

* acestea sunt costurile medii

Scumpirile au fost generate de majorarea rapidă a prețului la combustibili ca urmare a creșterii cursului dolarului. De asemenea, s-au scumpit piesele și serviciile de întreținere a automobilelor. Un șofer de taxi din capitală a menționat că, în ultima perioadă, s-a scumpi uleiul, cauciucurile dar și alte accesorii.