mamaplus

În Chișinău au fost confirmate 26 de cazuri noi de gripă

-
//
21.01.2020

În Chișinău au fost confirmate 26 de cazuri noi de gripă săptămâna trecută. Dintre care șase cazuri au fost confirmate de laborator. În 5 din cele 26 de cazuri de gripă a fost constatat virusul AH1N1, iar un alt caz a fost depistat virusul gripal de tip B.

Informația a fost prezentată la ședința operativă de la Primăria Capitalei.

Responsabilii de la Primăria capitalei au anunțat că pe parcursul săptămânii trecute, în Chișinău, au fost raportate 1.562 de cazuri de infecții respiratorii acute, prin urmare 42 de persoane au fost internate la spital.

Toate persoanele afectate de gripă primesc tratament.

Dat fiind că sezonul de gripă se estimează că va dura până la finalul lunii martie și chiar începutul lunii aprilie, specialiștii recomandă vaccinarea ca cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu virusurile gripale.

De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.

O altă modalitate de a preveni răspăndirea virusului gripal este  izolarea la domiciliu în cazul diagnosticării cu gripă și evitarea contactului cu alte persoane.