mamaplus

Chinezii au inventat un gadget cu buze de silicon pentru a săruta de la distanță

-
//
27.02.2023

Cea mai nouă invenție a chinezilor este reprezentată de gadgetul cu buze de silicon. Cu ajutorul acestui dispozitiv,  oamenii își pot trimite… săruturi de la distanță.

mamaplus

Dacă între tine și partenerul tău de viață este o distanță considerabilă, atunci poți trimite un sărut acestuia. Noul dispozitiv al chinezilor cu „buze” calde și care se mișcă, din silicon, pare să fie cea mai la îndemână soluție pentru partenerii care-și duc dorul.

Dispozitivul, promovat ca o modalitate de a permite cuplurilor aflate pe distanțe lungi să împărtășească intimitatea fizică „reală”, provoacă furori în rândul utilizatorilor chinezi de rețele sociale, care au reacționat atât cu intrigi, cât și cu șoc.

Echipat cu senzori de presiune și dispozitive de acționare, se spune că dispozitivul este capabil să imite un sărut real, reproducând presiunea, mișcarea și temperatura buzelor utilizatorului său. Împreună cu mișcarea de sărut, poate transmite și sunetul pe care îl face utilizatorul.

Cu toate acestea, în timp ce mulți utilizatori de rețele sociale au văzut o latură amuzantă a dispozitivului, alții l-au criticat ca fiind „vulgar” și „înfiorător”. Unii și-au exprimat îngrijorarea că minorii ar putea să-l cumpere și să-l folosească. Pe platforma similară Twitter, Weibo, mai multe hashtag-uri despre dispozitiv au strâns sute de milioane de vizualizări în ultima săptămână.

Pentru a trimite un sărut, utilizatorii trebuie să descarce o aplicație pentru telefonul mobil și să conecteze dispozitivul la portul de încărcare al telefonului lor. După ce are loc conectarea cu partenerii lor în aplicație, cuplurile pot începe un apel video și pot transmite săruturi unul altuia. Potrivit Global Times din China, invenția a fost brevetată de către Institutul Vocațional de Tehnologie Mecatronică din Changzhou, scrie playtech.ro.

„În universitatea, eram într-o relație la distanță cu iubita mea, așa că am avut contact unul cu celălalt doar prin telefon. De aici a apărut inspirația acestui dispozitiv”, a declarat Jiang Zhongli, principalul inventator al designului, citat de Global Times.

Gadgetul cu buze din silicon care revoluționează relațiile la distanță

Se spunea că Jiang a solicitat un brevet în 2019, dar brevetul s-a încheiat în iianuarie 2023 și acum Jiang speră că altcineva ar putea extinde și perfecționa designul. O invenție similară, „Kissinger”, a fost lansată de Institutul Imagineering din Malaezia în 2016. Acesta a venit însă sub forma unui tampon de silicon sensibil la atingere, mai degrabă decât a unor buze cu aspect realist.

Deși este promovat pentru relații la distanță, dispozitivul chinezesc permite, de asemenea, utilizatorilor să se conecteze anonim cu străini într-una dintre funcțiile aplicației. Dacă doi străini se potrivesc cu succes și se plac unul pe altul, pot cere să schimbe săruturi.

De asemenea, utilizatorii își pot „încărca” săruturile în aplicație pentru ca alții să le descarce și să le experimenteze. Pe cel mai mare site de cumpărături online din China, Taobao, zeci de utilizatori și-au împărtășit recenziile despre dispozitiv, care are un preț de 288 de yuani – aproximativ 41 de dolari.

„Partenerul meu nu a crezut că sărutul (de la distanță) ar putea fi realizat la început, așa că i-a căzut maxilarul când l-a folosit… Aceasta este cea mai bună surpriză pe care i-am oferit-o în timpul relației noastre la distanță”, a comentat un utilizator.