mamaplus

Chiar dacă avem voie să ne plimbăm în parcuri, accesul în păduri și zone de agrement este INTERZIS

-
//
29.04.2020

Relaxarea restricțiilor cu privire la aflarea în locurile publice în perioada Stării de Urgență se referă doar la parcuri, nu și la alte spații publice cum ar fi păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive sau zone de agreement.

Un răspuns în acest sens i-a fost expediat Avocatului Poporului ca reacție la demersul anterior, prin care a solicitat stabilirea unor condiții clar definite privind aflarea în locurile publice a persoanelor, pentru evitarea aplicării unor amenzi.

Astfel, în răspunsul primit de la Guvern se menționează că dacă anterior a fost omis acest lucru, prin Dispoziția din 24 aprilie, Comisia pentru Situații Excepționale a stabilit în mod expres că data de 27 aprilie aflarea în parcuri este deja permisă, cu respectarea anumitor cerințe, aflarea în grupuri nu mai mari de trei persoane și menținerea distanței sociale.

În concluzie, aflarea în alte spații publice, în afară de parcuri, este în continuare restricționată, deoarece ele continuă să prezinte un risc iminent de infectare si răspândire a virusului.