mamaplus.md

Cetățenii vor beneficia gratuit de mai multe medicamente, de la 1 februarie

-
//
30.01.2019

Lista medicamentelor de primă necesitate care sunt oferite gratuit cetăţenilor a fost extinsă. Un ordin semnat de Ministerul Sănătăţii şi Compania Naţională de Asigurări în Medicină a fost publicat în Monitorul Oficial. 

mamaplus.md

"Au fost publicate în monitorul oficial. Vreau să scot în evidență că în acești trei ani de zile noi am venit cu mai multe îmbunătățiri în această dimensiune. Pornind de la regulamentarea prețurilor noi am reușit să dublăm lista medicamentelor comnpensate ajungând astăzi până 148-150 de medicamente compensate. În această perioadă noi am majorat vârsta celor care primesc medicamente compensate, dacă înainte era până la 7 ani, acum este până la 18 ani. Îmi pare bine că de la 1 februarie fiecare cetățean va beneficia de medicamente gratuite. O să rog ministerul sănătații să desfășoare o comunicare activă, este cazul să organizați un brifing să veniți cu mai multe detalii în acest sens în așa fel ca oamenii să cunoască despre acest lucru", a declarat Pavel Filip.

Astfel, începând cu 1 februarie, cetățenii vor beneficia de mai multe medicamente oferite în mod gratuit, destinate tratamentului celor mai frecvente maladii, cum ar fi: bolile cardiovasculare, respiratorii, endocrine, ale aparatului digestiv, hepatită, ciroză hepatită, dar şi altele.

În ultimii ani, autorităţile au asigurat practic dublarea numărului de substanțe medicamentoase compensate până la 150 de tipuri, dar și eliberarea gratis a medicamentelor, cu rețetă de la doctor, pentru toți copiii cu vârsta de până la 18 ani.

Sursa: publika.md