mamaplus

Cetățenii străini care au rude în Republica Moldova pot intra în țară

-
//
29.05.2020

Pentru cetățenii străini care sunt în relații de rudenie cu cetățeni moldoveni sau vin în Republica Moldova cu scop de serviciu sau studii, restricțiile care interzic intrarea în țară au fost scoase. Precizările în cauză au fost făcute de președintele Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, transmite IPN.

„Am vorbit astăzi, chiar la începutul acestei emisiuni, cu doamna ministru Dumbrăveanu. Pentru cetățenii străini care sunt în relații de rudenie, căsătorie, sau vin cu scop de serviciu sau studii în Republica Moldova, aceste restricții au fost scoase”, a spus Igor Dodon răspunzând la o întrebare care i-a fost adresată.

Totodată, Igor Dodon a criticat decizia Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică privind relaxarea unor restricții, și anume redeschiderea sălilor de sport fără acces în vestiare și dușuri.

„Ce fel de sport va fi în sălile de sport? Ori cei care iau astfel de decizii nu merg în sălile de sport niciodată? Stranie decizie, în opinia mea. Nu vreau să critic medicii și colegii mei de la Guvern, dar pentru mine aceste decizii sunt foarte stranii. Deschidem sălile de sport și ce să facă omul cela, să aștepte ploaia afară, să iasă repede în ploaie și pe urmă să se îmbrace? Niște decizii pe care nu le înțelege nimeni”, a adăugat președintele.

Șeful statului este de părere că restricțiile nu pot fi scoase toate odată, pentru că atunci povara asupra sistemului medical ar fi mai mare. Potrivit șefului statului, actualmente sistemul medical este pregătit pentru 4500 de cazuri active, acum fiind circa 3500.

„Dacă scoteam toate restricțiile la 1 mai sau la 15 mai, atunci în 3-4 zile umpleam toate spitalele. Restricțiile s-au scos gradual, înțelegând că vom avea mai multe cazuri”, a adăugat Igor Dodon.