mamaplus

Cetatea Soroca s-a redeschis pentru vizitatori. Copiii până la 7 ani pot intra gratuit

-
//
06.07.2022

Secția Cultură și Turism Soroca anunță că începând de astăzi, 6 iulie, Cetatea Soroca va fi redeschisă pentru vizitatori. Programul de lucru rămâne același, de miercuri până duminică, de la 9:00 la 18:00, cu ora mesei de la 13:00 la 14:00. Prețul biletului de intrare pentru maturi este – 15 lei, copii de la 7 – 16 ani – 7 lei, iar cei mai mici intră gratis.

Cetatea Soroca a intrat în a doua etapă de restaurare, în cadrul Proiectului „Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui” finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România/Republica Moldova. Dar din cauza unor probleme, procesul de restaurare merge mai greu decât s-a planificat.

„Proiectul nu este în pauză, ci la o etapă de documentare. Până la finalizarea documentării, reprezentanții Muzeului și ai Secției Cultură și Turism Soroca, pot să o redeschidă. Principalul să asigure securitatea vizitatorilor”, susține Igor Țarălungă, Managerul Proiectului de Restaurare a Cetății Soroca.

Bugetul total al proiectului constituie 1,664,118.4 euro, din care 90% grant din partea Uniunii Europene și 10% cofinanțare. Pentru Cetatea Soroca sunt alocați peste un milion euro. Fosta conducere a Consiliului Raional Soroca a aplicat cu acest proiect, avându-i ca parteneri de peste Prut, Consiliul Judeţean Vaslui și Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din municipiul Vaslui.