mamaplus

Centrul de triaj COVID-19 Chişinău este pregătit să primească primii pacienți (IMAGINI NOI)

0
//
03.04.2020

Astăzi sau mâine în prima jumătate a zilei, va avea loc simularea fluxului de pacienţi la Centrul COVID-19 Chişinău, de la Moldexpo. După care, acesta va putea fi pus în funcţiune. Declaraţia a fost făcută Oleg Crudu, conducătorul Centrului.

Potrivit lui Oleg Crudu, Centrul COVID-19 Chişinău este pregătit în proporţie de 90%. Astăzi va avea loc trainingul epidemiologic al lucrătorilor medicali care vor activa în respectiva instituţie.

mamaplus

Centrul de triaj COVID-19 din Chișinău este divizat în trei zone: verde, galbenă și roșie. În zona verde va fi efectuat triajul primar. Zona galbenă este destinată pacienților gravi. În zona roșie vor fi gestionate cazurile critice. Centrul este dotat cu tot utilajul medical necesar.

Potrivit ministrei sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, Centrul va face un schimb de date în regim real cu instituţiile spitaliceşti pentru a cunoaşte unde sunt locurile disponibile, aşa ca, în funcţie de starea de sănătate a persoanei, să fie transportată la un spital sau altul. În total, la Moldexpo vor fi pregătite 700 de paturi, pentru pacienţii atât confirmaţi, cât şi suspecţi de COVID-19.

mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus