Cele mai bune alimente care ţin de foame şi nu îngraşă

Cele mai bune alimente care ţin de foame şi nu îngraşă

-
//
06.06.2017

Dacă vrei să intri la regim şi nu prea ştii ce să mănânci, sunt recomandate următoarele alimente, care nu doar că te ajută să ţii la distanţă senzaţia de foame, ci îţi şi aduc aportul de nutrienţi şi vitamine de care organismul tău are nevoie.

Cele mai bune alimente care ţin de foame şi nu îngraşă

Cele mai săţioase şi sănătoase alimente pe care trebuie să le incluzi în dietă:

Avocado – acest fructo-legumă este bogat în grăsimi sănătoase, este uşor digerabil şi conţine numeroase vitamine, minerale, fibre şi antioxidanţi, care combat inflamaţiile din corp, asigură un tranzit intestinal sănătos şi previn afecţiunile cardiovasculare.

De asemenea, avocado posedă un indice glicemic scăzut şi ţine de foame, fiind vedeta dietelor, reglând nivelul zahărului din sânge şi prevenind astfel instalarea diabetului. Îl poţi consuma ca atare, în salate, cu pătrunjel, roşii, ceapă, sau sub formă de pastă de avocado cu ulei de măsline.

Lintea – are un indice glicemic scăzut, cantităţi mari de proteine şi fibre, care dau senzaţia de saţietate,  şi foarte puţine calorii, aproximativ 200 la o porţie (o ceaşcă).

Lintea poate fi preparată în diverse moduri, în combinaţie cu orez, legume sau sub formă de supă, înlocuind perfect nevoia de pâine şi cea de carne, în cazul vegetarienilor.

Sursa: mediafax.ro