mamaplus

Cel mai populat oraș din lume își închide școlile din cauza poluării

-
//
09.11.2023

Aflat sub niveluri periculoase de calitate a aerului, capitala Indiei, New Delhi, a închis toate școlile pentru o perioadă lungă de timp, începând de miercuri, aceasta fiind cea mai recentă măsură dintr-o serie, pentru a proteja locuitorii de poluarea aerului în creștere, transmite Reuters.

mamaplus

Nivelurile de calitate a aerului din oraș au fost de peste 320 pe indicele de calitate a aerului, un nivel catalogat drept „periculos” de grupul elvețian IQAir, deși nu a fost la fel de rău ca intervalul 400 atins la începutul acestei săptămâni, transmite digi24.ro.

Școlile din capitală vor rămâne închise de joi până pe 18 noiembrie într-o vacanță de iarnă, care era programată inițial pentru ianuarie, a transmis guvernul Indiei într-o notificare.

Școlile primare din oraș fuseseră deja închise, ca parte a măsurilor de protejare a copiilor mici împotriva smogului și a poluării aerului în creștere.

Cel mai poluat oraș din lume, cu o populație de peste 20 de milioane de locuitori, a oprit activitățile de construcție, a impus restricții privind utilizarea vehiculelor de săptămâna viitoare, și vrea ca statele vecine să controleze arderea câmpurilor agricole.

Fermierii din Punjab și Haryana ard de obicei miriștile rămase după recoltarea orezului la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie pentru a-și curăța rapid câmpurile înainte de a planta culturi de grâu.

Practica a fost urmată de ani de zile, iar fumul rezultat a reprezentat de obicei 30% până la 40% din poluarea din octombrie-noiembrie din Delhi, potrivit agenției de monitorizare a calității aerului a guvernului federal SAFAR.

Marți, instanța supremă a țării a ordonat statelor din jurul New Delhi să oprească fermierii să ardă reziduuri.