mamaplus

Cel mai gras copil din lume cântărea aproape 200 de kilograme. Cum arată acum, după ce a slăbit considerabil

-
//
02.02.2023

Arya Permana cântărea aproape 200 de kilograme înainte de a-l întâlni pe culturistul Ade Rai, care l-a ajutat să se aventureze într-o călătorie de fitness incredibilă, în urma căreia a pierdut 114 kg. 

mamaplus

Înainte de transformarea sa, Arya Permana, din Indonezia, înclina cântarul la aproximativ 200 kg. El mânca în principal alimente procesate și sorbea băuturi răcoritoare, unde consuma aproximativ 7.000 de calorii pe zi. Lui Arya îi plăcea să se joace jocuri video, lucru pe care își petrecea majoritatea zilelor, ceea ce înseamnă că nu făcea prea multe exerciții fizice.

Deoarece nu încăpea într-o cadă sau într-un duș obișnuit, Arya trebuia să se scalde într-o piscină mică special construită în afara casei sale. Își înfășura un sarafan în jurul lui pentru că nu-i încăpeau hainele obișnuite. Până într-o zi, când, la vârsta de 11 ani, Arya a fost dus de urgență la spital, având nevoie de o operație bariatrică, moment în care l-a întâlnit pe Ade Rai, triplu campion mondial la culturism natural.

Ade, care conducea o sală de sport în apropiere, a decis să viziteze spitalul pentru a-și oferi ajutorul și expertiza familiei, relatează The Sun. Au început să lucreze împreună, unde copilul și-a schimbat dieta și obiceiurile, apoi s-a alăturat sălii de sport a lui Ade pentru a se antrena în mod regulat.

mamaplus

Culturistul a explicat: „Cum Arya locuiește la 3 ore distanță de spital, ajunge să îl viziteze pentru controale regulate la fiecare două săptămâni. Așa că mi-am propus ca și el să-mi viziteze sala de gimnastică după fiecare vizită de rutină la spital, pentru a-i putea măsura îmbunătățirile, apoi pentru a-i oferi mai multe contribuții cu privire la planul de exerciții și pentru a repeta noi mișcări de exerciții pe care să le aducă acasă și să le repete.”

El a spus că lui Arya îi place să meargă la sală, deoarece o consideră ca pe un „loc de joacă cu multe lucruri noi și distractive de făcut”. Ade a adăugat: „Și pentru asta, sunt ușurat și bucuros”.

Pe parcursul a trei ani, Arya a pierdut mai mult de jumătate din greutatea corporală. El a dezvoltat o relație foarte apropiată cu Ade, care a spus că îl tratează pe Arya „ca pe nepotul său”. Antrenorul a susținut că tânărul băiat merită „un credit imens” pentru munca depusă, deoarece a trecut prin această călătorie cu mult curaj. El a adăugat: „Întotdeauna și-a dorit să revină la o greutate sănătoasă pentru a putea juca din nou fotbal.”

Arya a scăpat de greutate cu ajutorul unui bypass gastric și al unui antrenor personal. Antrenorul l-a învățat pe tânăr cum să mănânce corect și ce exerciții să efectueze. Visul său de a deveni fotbalist profesionist l-a inspirat să lupte împotriva grăsimii.

Sursa