mamaplus

Cea mai vârstnică mamă din lume locuiește în China. Vârsta la care a născut te va uimi!

-
//
04.11.2019

O femeie din China, pe nume Tian, a devenit cea mai vârstnică proaspătă mămică, ea născând prin cezariană un copil, la vârsta de 67 de ani. Potrivit declarațiilor ei, a rămas însărcinată natural. Femeia a născut chiar în maternitatea unde muncise cu ani în urmă, ea lucrând în trecut ca medic.

Tian susține că a ajutat un pic natura, în sensul că și-a folosit cunoștințele medicale, administrându-și tratamente de fertilitate tradiționale chinezești. Chiar și așa, rezultatul este spectaculos, ținând cont că soțul lui Tian nu mai e nici el un tinerel, la cei 68 de ani ai săi.

Totuși, sarcina nu a fost una simplă, apărând mai multe complicații. La naștere, copilul a cântărit 2,56 kilograme și este sănătos.

Pe patul de naștere, medicii au observat cu surprindere că ovarele lui Tian erau asemeni unora ale unei femei de 40 de ani. Acesta este motivul pentru care femeia a reușit să rămână însărcinată natural, spune medicul care a realizat operația de cezariană.

„Copilul este un cadou din cer pentru amândoi”, a declarat soţul lui Tian. Copilul va purta numele „Tianci”, care în limba chineză înseamnă „Darul Cerului”.

Tian este deja mamă a doi copii, ea născând pentru prima oară în 1977.