mamaplus

Cea mai tânără mamă din lume a născut la doar 5 ani!

0
//
10.12.2019

Lina Medina din Peru deţine un record greu de egalat. Este cunoscută pentru faptul că a fost cea mai tânără mamă din lume pentru că a născut la vârsta de 5 ani, 7 luni şi 17 zile.

Femeia s-a născut într-un sat sărac din Munţii Anzi, în anul 1933. La 5 ani a început să îi crească abdomenul, iar părinţii ei au crezut că este acţiunea unor forţe malefice şi a fost supusă unor ritualuri diverse. În cele din urmă, a fost dusă la Pisco, cel mai apropiat oraş, aflat la peste 70 de kilometri distanţă, unde un medic a crezut iniţial că este vorba de o tumoare. După o examinare atentă, acesta a ajuns la concluzia şocantă că fata avea o sarcină de 7 luni. La 14 mai 1939, acesta a născut prin cezariană un băiat de 2,7 kilograme, care a fost numit, ca şi doctorul, Gerardo.

Gerardo Medina a trăit până în 1979 (40 de ani) şi a murit din cauza unei boli la măduva spinării. Acesta a crezut mult timp că este fratele Linei Melinda şi abia la 10 ani a descoperit adevărul. Lina Medina nu a dezvăluit niciodată cine este tatăl copilului. La momentul respectiv, autorităţile şi-au îndreptat ancheta asupra tatălui fetei care a fost arestat pentru acuzaţia de abuz, dar a fost eliberat din lipsă de dovezi.

Lina Medina s-a căsătorit mai târziu şi, în 1972, a avut un al doilea copil. Cazul Linei i-a şocat atât pe părinţii ei, cât şi pe cei mai renumiţi medici ai vremii.

Cum a rămas însărcinată fetiţa de doar cinci ani rămâne şi acum un mister.

Din cauză că avea pelvisul prea mic şi nu putea naşte în mod natural, Lina a născut prin cezariană. Medicul care a realizat operaţia a descoperit că, deşi avea doar cinci ani, fetiţa avea deja organele sexuale complet dezvoltate.

Ulterior, endocrinologii au stabilit că Lina Medina suferea de pubertate precoce. Această boală rară afectează 1 din 10.000 de copii, majoritatea de sex feminin. În cazurile de pubertate precoce, organele sexuale se dezvoltă complet până la vârsta de opt ani. De asemenea, rapoartele medicale cu privire la stadiul de dezvoltare al Linei arată că fetiţa avea deja sâni şi şolduri mai late decât în mod normal. Aşadar, toate datele arată că, atunci când a rămas însărcinată, Lina avea corpul unei adolescente. Acum Lina are 86 de ani, locuiește în Peru și refuză categoric să mai ofere interviuri.

mamaplus