În ce țară europeană sunt cele mai multe mame surogat

În ce țară europeană sunt cele mai multe mame surogat

-
//
14.02.2018

Una dintre cele mai sărace ţări din Europa a devenit un adevărat paradis pentru cei caută o mamă surogat. Activitatea s-a dezvoltat rapid în ultimii ani şi a devenit o adevărată industrie în care sunt atrase tinere dispuse să îşi închirieze trupul pentru câteva luni. Iar tentaţia este mare, fiindcă venitul unei astfel de mame poate ajunge şi la 500 de dolari pe lună.

În ce țară europeană sunt cele mai multe mame surogat

Cuplurile de occidentali în căutare de mame surogat s-au orientat spre Ucraina în urmă cu trei ani, atunci când mai multe state din Asia au interzis această activitate.

O industrie secretă, dar jurnaliştii BBC au reuşit să stea de vorbă cu una dintre tinerele care îşi închiriază trupul.

„Din activitatea de mamă-surogat câştig aproape 500 de dolari pe lună. Şi dacă mai luaţi în considerare alte plăţi, inclusiv pentru haine şi mutare, pregătire, atunci se ajunge la aproape 20.000 de dolari. Când îi cunoşti pe părinţi, când vezi emoţiile şi sentimentele lor, când plâng când îţi mulţumesc, atunci îţi dai seama cât de mult ai făcut pentru ei”, spune „Anna”, mamă surogat.

Ea vrea să folosească banii pentru a-şi cumpăra o maşină şi pentru a renova casa. Tânăra mamă surogat are şi sfaturi pentru cei ce doresc să se implice într-o astfel de activitate.

„Trebuie să fie foarte atenţi de la început, de la clinică la agenţia de recrutare. Trebuie să citeşti părerile din partea celor care au trecut prin acest program pentru a afla reputaţia lor şi dacă sunt unele cazuri negative”, spune „Anna”.

Pentru cei aflaţi în căutarea de mame surogat, Ucraina este încă o aventură riscantă. Mulţi nu ştiu legislaţia şi îşi adună informaţiile mai mult de pe reţelele de socializare şi de pe forumuri.

Sursa: Digi24.ro