mamaplus

În ce stare se află acum copilul cu hepatită de origine necunoscută, internat într-un spital din capitală

-
//
23.05.2022

Minorul suspectat de hepatită acută severă de etiologie necunoscută la copii a fost transferat într-o secție obișnuită. Precizarea a fost făcută de șeful Direcției sănătate a municipiului Chișinău, Boris Gîlca, la ședința Primăriei de astăzi, 23 mai.

„Copilașul care săptămâna trecută a fost transferat din reanimare într-o secție obișnuită cu hepatită nespecifică se simte bine și cred că este o noutate bună pentru toți. Totuși în continuare se pare că rămâne pe segmentul cu provocări epidemiologice, urmărim cu vigilență tot ceea ce se comunică actualmente despre o nouă provocare legată de variola maimuței. Nu avem nici o informație de la Ministerul Sănătății” a menționat Boris Gîlca.

Minorul suspectat de hepatită acută severă de etiologie necunoscută la copii se simte mai bine, iar astăzi sau cel târziu mâine va fi transferat într-o secție obișnuită.

Ministerul Sănătății a anunțat despre înregistrarea în Republica Moldova a unui caz probabil de hepatită acută severă de etiologie necunoscută la copii. Copilul a fost internat la 7 mai curent în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, din Chișinău, cu simptome specifice hepatitei virale acute.