mamaplus

În ce stare se află acum bebeluşul opărit cu apă clocotită

-
//
11.11.2019

Bebeluşul de doar nouă luni, internat cu arsuri grave acum o săptămână, la Spitalul Republican pentru Copii „Emilian Coţaga” se simte mai bine.  Potrivit medicilor, micuţul, peste care a căzut apă clocotită, a ieşit din starea de şoc, iar la sfârşitul săptămânii trecute, a fost supus primei intervenţii chirugicale.

Medicii i-au transplantat piele artificială, pe circa 30 la sută din suprafaţa corpului, iar acesta va rămâne în continuare internat în secţia de terapie intensivă a clinicii.

„Copilul este stabil, post operator. Scopul intervenţiei chirurgicale este de a crea un înveliş biologic temporar pentru a proteja plăgile post combustionale de pierderi patologice. Intervenţia chirugicală constă în implantarea pielii colectate de la donatori în moarte cerebrală conservată şi eliberată de către banca de țesuturi umane. S-au implantat alografele în zona trunchiului, membrelor superioare, dar şi a celor inferioare. În total, s-au implantat 13 alografe pe o suprafaţă totală de doi metri şi 303 cm pătrați.”, susține Igor Calmaţui, şef Secţia combustii a Spitalul pentru Copii „Emilian Coţaga”.

Următoarea intervenţie chirugicală este prognozată peste aproape o lună, atunci când starea de sănătate a bebeluşului ar urma să se îmbunătăţească. Alături de micuţ, în secţia arsuri este interntă mama acestuia, care îl alăptează.

Amintim că bebeluşul originar, dintr-o localitate din Cahul, a ajuns la spital, cu arsuri de gradul doi şi trei după ce, o cratiţă cu apă fierbinte a căzut peste el. Acesta a fost adus la Chişinău cu un echipaj SMURD şi internat la Spitalul Republican pentru Copii „Emilian Coţaga”.