mamaplus.md

În ce stare este bebelușul care a rezistat 36 de ore la minus 23 de grade

-
//
03.01.2019

Un bebeluș de 11 luni din Rusia, care a rezistat 36 de ore la temperaturi de minus 23 de grade este în stare stabilă, iar viața lui nu mai este în pericol.

mamaplus.md

Bebelușul Ivan Fokin a rămas prins în pătuțul său sub dărâmături după explozia la blocul de apartamente din Magnitogorsk, Rusia, transmite Pro TV.

Povestea sa i-a impresionat pe salvatorii ruși care au relatat că băiețelul a rezistat pentru că explozia l-a prins îmbrăcat și învelit bine în pătuțul său.

A fost recuperat după 36 de ore, timp în care a rezistat la temperaturi de -23 de grade Celsius. A fost transportat imediat la Moscova cu un avion organizat de Herman Gref, politician și director General la Banca Sberbank, unde medicii au reușit să-l stabilizeze, potrivit Interfax.

Doctorii se luptă acum să-i salveze degetele și membrele să nu facă gangrenă. Copilul a fost găsit cu răni la cap, torace, avea ambele picioare rupte și degerături.

Pompierii l-au găsit după ce l-au auzit plângând și au numit salvarea sa un adevărat miracol de Anul Nou.

1.400 de salvatori au fost mobilizati la Magnitogorsk, unde duc o curs[ contra cronometru pentru găsirea unor supraviețuitori, dar speranțele sunt tot mai firave. Mai ales că temperatura în acest oraș industrial din Urali este de minus 17 grade Ceslsius - ziua, iar noaptea coboară la și la -25 de grade Celsius.

Au fost descoperite corpurile neînsufleţite a 21 de persoane, între care doi copii, potrivit unui nou bilanţ. În total, au fost distruse 48 de apartamente în care locuiau circa 100 de persoane în acest imobil din beton, construit în 1973, în epoca sovietică. Alte 20 de persoane  date dispărute sunt căutate.