mamaplus

În ce stare e acum băiețelul din Glodeni, căruia fratele mai mare i-a tăiat din neatenție două degete

0
//
03.06.2020

Acum câteva zile, un copil de 6 ani din satul Cobani, raionul Glodeni, era la un pas de a rămâne fără două degete pentru că fratele mai mare a scăpat din neatenție toporul peste ele. Copilul a fost transportat de urgență la Chișinău și a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Copilul se simte acum mult mai bine, iar medicii spun că în urma operației, acestea au fost restabilite complet. Doctorii se arată optimiști și spun că în scurt timp, pacientul ar putea fi externat.

"Eu deja sunt ferm convins că el o să aibă o mânuță fix așa cum a avut-o până la traumă, singurul lucru, care o să-i mai aducă aminte de noi și de trauma lui, este că o să rămână niște bride postoperatorii la mânuță", a spus șeful de secţie, Spitalul Valentin Ignatenco, Anatol Curca.

Medicii de la Spitalul clinic municipal Valentin Ignatenco spun că intervenţia nu a fost uşoară, mai ales că au trebuit să poarte echipament special din cauza coronavirusului.

Doctorul Anatol Curca afirmă că pe masa lui de operație ajung copii cu traumatisme grave provocate de diferite obiecte periculoase.

"A găsit un patron de calibru mare, el a explodat, iar băiețelul a rămas practic fără niciun deget la mână și tot absolut dezgolit. Noi i-am transplantat de la alt picior bloc de degete, i-am transplantat în poziția 2 - 3 al mâinii și noi am primit o mână drăguță", a menţionat șeful de secţie, Spitalul Valentin Ignatenco, Anatol Curca.

Anual, în Secția condusă de Anatol Curca se efectuează peste 400 de operații microchirurgicale.