Ce a spus doctorul Komarovski de 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului?

Ce a spus doctorul Komarovski de 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului?

-
//
02.06.2017

Cunoscutul doctor pediatru, Evghenii Komarovski, a venit cu un mesaj profund de Ziua Internațională a Copilului. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook despre necesitatea copiilor de a fi protejați și responsabilitatea socială în acest sens. Deși s-a exprimat în legătură cu situația din Ucraina, cugetările sale sunt potrivite și pentru ralitatea în care trăim.

Ce a spus doctorul Komarovski de 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului?

”Astăzi este o sărbătoare deosebită – Ziua Internațională a Copilului. Aproape cea mai senină și cea mai rușinoasă zi. Chiar e o sărbătoare ce-ți dă lacrimi.

De ce sunt protejați copiii? De războaie și infracțiuni, de pericolul din mediul înconjurător, de boli, de obiceiuri proaste și perceții greșite privind binele și răul.

Cine provoacă și duce războaie? Cine face lumea periculoasă pentru copii? Cine promovează exemple comportamentale amorale și antisociale? Desigur, maturii!

Cine tratează copiii? Cine-i protejează? Cine-i învață regulile vieții? Desigur, murii!

Ziua Internațională a Copilului este ziua când maturii își demonstrează determinarea de a proteja copiii de influența periculoasă a altor maturi.

Dar nu au puteri egale, cel puțin în țara noastră.

Și cum ar putea fi altfel? La noi un automobil este mai scump decât în Europa. Dacă v-ați vinde apartamentul din capitală, sigur vă puteți cumpăra o locuință la Paris sau Berlin.

Politicienii noștri sigur nu sunt mai săraci decât cei din Europa. Specialistul nostru în IT nu trăiește mai rău decât cel din străinătate.

Principalii noștri apărători sunt medicii, asistentele medicale, profesorii, educatorii – toți sunt apreciați de 10 ori mai slab decât colegii lor de peste hotare.

Să protejezi un copil e din ce în ce mai dificil.

Uneori se formează impresia că cei care rămân aproape de copii fac o faptă eroică.

Vă aduc cele mai sincere felicitări, colegi, prieteni, susținători! Vă mulțumesc pentru că sunteți!

Fiți tari! Succes și optimism!”, a scris Evghenii Komarovski.

Sursa: Mamaplus.MD