mamaplus

În ce situații este absolut necesară purtarea măștilor? Nicolae Furtună a făcut câteva precizări

-
//
16.06.2020

Indiferent de temperaturile de afară, purtarea măştilor sanitare rămâne obligatorie în spaţiile închise. Astfel, la cumpărături, în transportul public sau la birou oamenii sunt nevoiţi să-şi acopere nasul şi gura, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Despre acest lucru a vorbit şi directorul ANSP, Nicole Furtună, în cadrul briefingului de luni de la Ministerul Sănătăţii.

"Obligativitatea măştilor rămâne pentru lucrătorii medicali precum şi pentru cei care frecventează spaţiile închise. Magazine, malluri, alte spaţii închise purtatul măștii este obligatoriu. În spaţiile publice deschise unde starea de lucruri nu permite de a păstra distanţa socială mai mare de un metru vom purta măşti", a declarat Furtună.

De la începutul lunii mai, persoanele care circulă cu transportul public sunt obligate să poarte măşti de protecţie, iar cei care nu se conformează regulilor, riscă să fie amendaţi. Totodată, masca trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul persoanei, pentru a diminua riscul de infectare cu noul coronavirus.