mamaplus

Ce sfaturi le oferă fiicelor sale actrița Angelina Jolie

0
//
07.08.2019

Angelina Jolie apare pe coperta unei reviste celebre din SUA și vorbește într-un eseu impresionant despre drepturile femeilor din întreaga lume și despre lecțiile pe care încearcă să le transmită propriilor copii.

mamaplus

„Cu munca pe care o fac, călătoresc des în țări în care știu că acțiunile și credințele mele ca femeie m-ar putea duce în închisoare sau m-ar expune unui pericol fizic. Cei care apară drepturile femeilor din întreaga lume sunt închiși pentru viziunea politică sau pentru că se apară pe ei sau pe alții, cu un curaj pe care mi-l pot imagina cu greu”, a declarat Angelina Jolie.

Actrița a explicat că foarte multe femei au fost primit eticheta de „nenaturale, ciudate, rele sau periculoase”, deoarece s-au împotrivit normelor sociale.

„‘Femeile rele’ sunt pur și simplu femei care s-au săturat de nedreptate și abuz. Femeile care refuză să respecte reguli și coduri în care nu cred sunt cele mai bune pentru ele sau pentru familiile lor. Femeile care nu renunță la vocea și la drepturile lor, chiar în fața riscului morții sau al închiderii sau al respingerii de către familie și comunitate.”

Angelina Jolie a menționant în acest eseu că există și bărbați care respectă femeile și consideră că acestea le sunt egale, printre ei numărându-se și fii actriței. „Nu aș putea fi mai mândră de fiii mei pentru bărbații care vor deveni, felul în care își respectă surorile și felul în care sunt respectați de ele.”

Actrița și-a încheiat eseul vorbind despre unul dintre cele mai importante sfaturi pe care le are pentru fiicele sale: „Le spun des fiicelor mele că cel mai important lucru pe care îl pot face este să își dezvolte mintea. Poți oricând să îmbraci o rochie frumoasă, dar nu contează ce porți dacă mintea ta nu este puternică. Nu există nimic mai atrăgător – chiar fermecător- decât o femeie cu o voință independentă și propriile opinii.”

Sursa