mamaplus

Ce se va întâmpla cu elevii sau studenții care vor avea febră în timpul orelor

-
//
22.08.2020

În cazul în care elevii sau studenții la triajul epidemiologic sau în timpul orelor de curs prezintă temperatura corporală mai mare de 37 de grade Celsius și simptome precum tuse, rinoree, febră sau probleme respiratorii, aceștia vor fi izolați într-un spațiu desemnat pentru acest scop, iar în cazul copiilor minori, vor fi anunțați părinții.

Acțiunile administrației instituției în acest caz sunt clar definite în Instrucțiunea aprobată, vineri, de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Potrivit documentului, elevul simptomatic, care așteaptă să fie luat de la instituția de învățământ va fi izolat într-un spațiu separat, în funcție de vârsta copilului și cu supravegherea adecvată de către adult, dacă este necesar. Dacă este necesar să meargă la baie în această perioadă, se va folosi o baie separată, dacă este posibil.

Nu se va transporta elevul până la sosirea părintelui la medicul de familie, serviciul de urgență sau spital. Serviciul de urgență 112 va fi apelat doar dacă simptomele sunt severe. Totodată, se va informa medicul de familie despre suspecția la COVID-19. După plecarea bolnavului, toate suprafețele cu care a intrat în contact acesta, vor fi dezinfectate.

Mai multe detalii, vezi AICI.