mamaplus

Ce se întâmplă dacă nu achiți facturile în perioada stării de urgență?

-
//
02.04.2021

Se interzice aplicarea penalităților asupra consumatorilor casnici pentru întârzierile de achitare a facturilor pentru serviciile comunale, pe perioada stării de urgență. Anunțul a fost făcut de către prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Se interzice întreprinderilor prestatoare de servicii publice să sisteze prin deconectarea locurilor de consum, furnizarea serviciilor și/sau să aplice penalități pe cazul neachitării în termen de către consumatorii casnici a facturilor pentru energia electrică, energia termică, gazele naturale și apa consumată.

Potrivit premierului interimar, decizia a fost luată pentru a minimalizarea ieșirile din case, în special pentru persoanele de vârsta a treia.

Este foarte important ca în situația în care se insistă pe minimalizarea ieșirii din locuințe, în special pentru persoanele de vârsta a treia, care în mod normal urmează să meargă la poștă pentru a-și achita facturile la lumină, gaz, apă, pot să întârzie cu achitarea acestor facturi.

Totodată, Aureliu Ciocoi a menționat că prevederea respectivă referă la consumatorii casnici și nu la cei industriali.

Amintim că, începând cu ziua de ieri, în țara noastră a fost instituită stare de urgență pentru două luni, până în 30 mai.