1. Mere
Merele crescute in livada se culeg toamna, iar apoi sunt depozitate la rece. Asta inseamna ca toata iarna te poti bucura de gustul lor proaspat, nealterat.
2. Banane
Bananele au un gust mai bun ce masura ce se coc. Desi sunt valabile pe toata durata anului, putem spune ca sunt de sezon si in februarie, tocmai pentru ca sunt disponibile oricand.
3. Sfecla rosie
Este una din cele mai banale, dar si cele mai sanatoase alimente din lume. Aceasta radacinoasa se consuma iarna in salate, la cuptor, ca garnitura pentru carne.
4. Varza de Bruxelles
Aceste legume mici sunt in sezon, la un pret foarte accesibil. Profita si incearca-le in cat mai multe retete.
5. Varza
Sa nu uitam nici de varza noastra, care este pe cat de ieftina, pe atat de sanatoasa.
6. Telina
Textura ei crocanta o face indispensabila in salate de cruditati, dar este perfecta pentru supele de iarna.
7. Pere
Ca si merele, perele se consuma pe toata durata iarnii. Fie simple, fie in retete.
8. Nap
Napul face parte din aceeasi familie ca si varza kale si broccoli, despre care stim deja ca aduce numai beneficii pentru organism. Este bogat in potasiu, fibre, vitamina C si antioxidanti.