Ce haine nu trebuie să pui în mașina de spălat

Ce haine nu trebuie să pui în mașina de spălat

-
//
08.12.2016

Dacă vrei ca unele articole vestimentare să nu-și piardă din calitate, evită să le pui în mașina de spălat. Nimeni nu spune că această invenție nu ne face viața mai ușoară, dar, uneori, hainele pot fi distruse, scrie clickpentrufemei.ro.

Ce haine nu trebuie să pui în mașina de spălat

De asemenea, de multe ori, uităm câteva reguli de bază ale mașinii de spălat, și hainele sfârșesc prin a fi distruse. Pentru a evita întinderea țesăturilor, iată care sunt articolele vestimentare care nu ar trebui puse niciodată în mașină.

Costumele de baie

Costumele de baie sunt expuse, în general, căldurii. Spălându-le la mașina de spălat se pot rupe, pentru că sunt fragile. În plus, materialul își poate pierde din calitate.

Blugii

Prin spălarea blugilor la mașina de spălat, denimul poate fi distrus complet. Multe materiale au tendința de a-și pierde elasticitatea și culoarea. De aceea, întotdeauna este de preferat ca blugii să fie spălați de mână. Dacă vrei să nu atenuezi culoarea denimului, adaugă în apă ceai sau cafea. În mod alternativ, te poți folosi de o lingură de sare.

Hainele din cașmir

Fiecare femeie visează să poarte haine din cașmir pentru a arăta bine și atractiv. Dar o singură greșeală poate strica materialul. Așadar, data viitoare când trebuie să speli articole vestimentare din cașmir, alege să le speli de mână.

Șosetele

Niciodată nu ar trebui spălate șosetele în mașina de spălat, pentru că îşi pierd elasticitatea. Pentru cei care nu au timp să le spele de mână, ar trebui să ia în considerare utilizarea de saci cu ochiuri. Aceștia ajută la menținerea calității materialului.

Prosoapele de baie

Prosopul de baie îl folosești în fiecare zi, iar spălarea lui cu detergent poate duce la strângere. Pentru a evita acest lucru, spală prosopul de mână cu oțet sau bicarbonat de sodiu în schimbul detergentului.

Sutienul

Și sutienul este articolul de care o femeie nu se poate lipsi. Sutienele sunt prea delicate și fragile pentru spălarea lor la mașina de spălat, deoarece îl poate distruge, pierzându-și elasticitatea. Este recomandat să fie spălate de mână, pentru a evita întinderea.

Alte articole care nu ar trebui băgate la mașina de spălat sunt:

  •  Pantalonii;
  •  Hainele cu fermoar;
  •  Hainele cu lanțuri;
  •  Șireturi

Sursa: Publika.md