Ce fac artiștii din R. Moldova de sărbători

Ce fac artiștii din R. Moldova de sărbători

-
//
28.12.2015

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar deCrăciun și Revelion, interpreții noștri vor cânta și vor munci de zor. Cu toate acestea, unii dintre ei ne spun că vor avea parte și de câteva zile de vacanță. Solicitați de Ziarul NAȚIONAL, Corina Țepeș, El Radu, Mihai Ciobanu, Maria Iliuț, Doinița Gherman și Natalia Gordienko ne-au dezvăluit în detalii programul lor de sărbători.

Ce fac artiștii din R. Moldova de sărbători

Maria Iliuț: „Sărbătorile de suflet sunt pe stil vechi, acasă"

Chiar dacă aleargă de la un concert la altul,Maria Iliuț ne spune că este foarte bucuroasă că este solicitată de sărbători, deoarece, zice artista, „înseamnă că la noi se mai ascultă colinde și urături". „Muncim și de Crăciun, și de Revelion. Avem multe concursuri, festivaluri, petreceri, concerte. Suntem foarte bucuroși că ne solicită lumea, că vor să asculte un colind, o urătură, ceva de suflet. Noi însă, pentru a simți ecoul sărbătorilor de iarnă, sărbătorim Crăciunul și Anul Nou pe stil vechi. Mergem acasă, ne adunăm cu toate neamurile, punem sarmalele la foc și așteptăm urătorii", ne povestește Maria Iliuț.

Corina Țepeș: „În luna decembrie e forfotă mare"

Și de sărbători, Corina Țepeș și Costi Burlacu muncesc împreună, iar vacanța lor începe abia în ianuarie. „Nu avem vacanță, lucrăm și de Crăciunul pe stil nou și de Revelion. În luna decembrie e forfotă mare. Sărbătorim pe rit vechi, mergem acasă la părinți, la bunei. Apoi, ca în fiecare an, mergem într-o mică vacanță la munte, în Bucovina, împreună cu familia și prietenii", ne spune interpreta.

El Radu: „Vacanța vine pe 5 sau 9 ianuarie"

De Crăciun, pe stil nou, El Radu va cânta în cadrul unui concert la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici", iar dacă anul trecut, de Revelion a prezentat și a cântat într-un restaurant din Chișinău, în acest an va cânta în două restaurante. „Vacanta vine abia pe 5-9 ianuarie, atunci voi merge la munte, cu prietena mea", ne dezvăluie artistul.

Mihai Ciobanu: „Muncim și sărbătorim"

De Revelion, interpretul de muzică populară Mihai Ciobanu va cânta peste Prut, iar de Crăciun va fi alături de familie și prieteni. „Și muncim, și sărbătorim. Ne place să sărbătorim Crăciunul pe stil nou și avem mulți prieteni care, la fel, sărbătoresc. Chiar dacă mergem să cântăm undeva, noi cântăm, muncim și ne veselim", ne spune artistul.

Doinița Gherman: „Nu plec în vacanță"

Doinița Gherman muncește și de sărbători, dar în același timp, artista spune că este într-o vacanță continuă. „Nu plec în vacanță, nici înainte și nici după Revelion, pentru că am multe lucruri de făcut. Creația va fi vacanța mea, iar de sărbători voi cânta pentru publicul drag, așa precum am făcut mereu în ultimii ani din viața mea. Acest fapt mă încântă, eu mă simt într-o vacanță non-stop, pentru că fac ceea ce-mi place", ne spune entuziasmată artista.

Natalia Gordienko: „Cred că e cea mai grea perioadă din an"

Natalia Gordienko recunoaște că perioada sărbătorilor de iarnă este una dintre cele mai grele din an, dar, în același timp, este încântată de faptul că este solicitată la evenimente. „Și în acest an, ca de obicei, voi cânta de Revelion, iar acest fapt mă bucură, pentru că înseamnă că am făcut ceva pe tot parcursul anului. Da, suntem obosiți, nu reușim să dormim suficient, dar suntem și fericiți, în același timp, pentru că ne place ceea ce facem. Sper că după Anul Nou voi merge undeva în vacanță. Anul trecut am vizitat Roma, dar de data aceasta încă nu am decis unde voi merge", ne-a spus Natalia.

Sursa: ziarulnational.md