mamaplus

În ce condiții se desfășoară examenele de absolvire și ce se întâmplă dacă un elev are febră

-
//
03.06.2021

În această sesiune, examenele vor avea loc în 93 de centre, dintre care 31 vor fi în municipiul Chişinău. Primii care vor scrie testul sunt elevii din şcolile alolingve. Aceştia susțin astăzi prima probă la limba şi literatura română (proba orală), iar la examen participă aproximativ trei mii de candidaţi.

La masă va sta câte o singură persoană. La intrare, fiecărui absolvent îi va fi măsurată temperatura. Dacă acesta va fi mai mare de 37 de grade, atunci acest absolvent va fi condus în Zona roşie. Medicul îl va monitoriza aici timp de 15 minute. Dacă febra nu va scădea, atunci acesta nu va fi admis la examen.

„Pentru aceşti copii va fi organizată o sesiune specială, dar ea nu este cea suplimentară. Sesiunea specială va fi organizată mai repede după timp, ca absolvenții să-i poată ajunge din urma pe colegii care au susținut în termen testele. Cel mai important este ca ei să nu răcească în această perioadă, să nu mănânce înghețată. Elevii vor intra doar cu buletinul de identitate, cu două stilouri cu cerneală albastră şi o sticlă mică cu apă”, a mai declarat preşedinta unui centru de BAC, Marina Saltanovscaia.

Susținerea examenelor de bacalaureat va avea loc în perioada 4 - 22 iunie. Potrivit Ministerului Educației, pe listele sunt înscrişi 16.773 de candidați, mai puțin cu 532 de elevi decât în 2020. Dintre aceştia, 185 sunt restanțieri ai sesiunilor anterioare.