mamaplus

Ce alocații vor primi părinții care vor înscrie copiii la școli mai mari

-
//
28.05.2024

Ministerul Educației și Cercetării a publicat Regulamentul privind acordarea alocațiilor pentru părinții care vor accepta să își dea copiii la școli mai mari. Ajutorul financiar în mărime de 1.000 de lei per elev se va oferi lunar, pe durata a doi ani, din momentul înscrierii la noua instituție.

mamaplus

Potrivit secretarului de stat al Ministerului Educației, Valentina Olaru, documentul trebuie să fie aprobat de Guvern, după care va începe colectarea listelor de la autorităților locale. Aceasta susține că trecerea elevilor din școlile cu mai puțin de 50 de copii la instituțiile de învățământ mai mari se va face în etape, transmite europalibera.org.

De menționat că alocațiile nu se vor acorda pe perioada vacanței de vară, iar MEC va aproba și publica anual, până pe data de 7 iulie, lista instituțiilor de învățământ primar și secundar (ciclul I și II) cu un număr mai mic de 50 de elevi. 

Banii nu vor fi acordați în cazul elevilor care au abandonat studiile, au emigrat sau în cazul absenteismului școlar. La fel, nu va fi tolerată nici fuga de la lecții, lipsa de interes și de motivație pentru studii.

MEC menționează că cererile pentru acordarea alocației se vor depune personal de reprezentanții legali ai elevilor la instituția de învățământ primar și secundar în care vor fi înscriși. Instituțiile vor transmite cererile organului local de specialitate în domeniul învățământului, care, până la 15 septembrie, le vor înainta spre aprobare MEC.

Citiți întregul articol aici.