Ce alimente trebuie să conţină meniul unui elev care merge în clasa I

Ce alimente trebuie să conţină meniul unui elev care merge în clasa I

-
//
21.08.2017

Viaţa de şcolar este o adevărată provocare pentru elevii care merg în clasa întâi. Emoţii la fel de mari trăiesc şi părinţii care sunt îngrijoraţi pentru picii lor şi îşi doresc ca aceştia să aibă rezultate bune. Nutriționiștii spun, că un meniu variat poate ajuta copiii la studii.

Ce alimente trebuie să conţină meniul unui elev care merge în clasa I

Miruna Tataru are şase ani, iar în curând va păşi pragul şcolii pentru prima dată. Mama fetiţei este convinsă că viitoarea elevă trebuie să înceapă ziua cu un terci. La fel de mult Mirunei îi plac morcovii şi nucile. Mama ei spune că din meniul copilei nu lipsesc niciodată elementele necesare pentru dezvoltarea fizică și intelectuală a viitoarei eleve.

"În primul rând noi suntem ceea ce mâncăm. Dacă o să punem accent pe mâncare sănătoasă o să avem şi rezultate frumoase", a declarat Svetlana Tataru. 

Bucătarul-şef Alexandru Komerzan știe cum să gătească produsele mai puţin îndrăgite de copii, dar atât de necesare.

"Kilometru zero - sunt ingredientele locale, fără conservanţi, cât mai natural posibil şi cât mai colorat. Deobicei copii nu mănâncă mămăliguţă, dar dacă dăm altă formă, cred că o vor mânca", a spus bucătarul-şef, Alexandru Komerzan.

Meniul unui elev începător trebuie să conţină neapărat carne, produse lactate, fructe și legume. Experții recomandă cel puțin patru mese în zi.

"Meniul trebuie să fie divers, iar mesele servite la timp. De asemenea, alimentele trebuie să ofere multă energie. Energia o oferă carbohidrații: ciocolata, de exemplu", a declarat nutriţionistul Artiom Tcaciov. 

Fructele şi iaurtul pot fi oferite copiilor drept gustare. Totodată, nutriționiștii recomandă să renunţăm la obiceiul de a le face micuţilor sandvişuri din pâine albă.

Sursa: publika.md