Ce alimente te împiedică să devii mamă

Ce alimente te împiedică să devii mamă

-
//
15.08.2014

Alimentele cu un conținut mare de grăsimi sporesc riscul apariției pe lume a copiilor născuți morți. La această concluzie au ajuns savanții din SUA. Experții Universității de Sănătate și Știință din Oregon, din orașul Portland au stabilit, că femeile însărcinate nu trebuie să consume în exces produse alimentare cu un conținut mare de grăsimi.

Ce alimente te împiedică să devii mamă

Acest lucru majorează pericolul nașterii unui copil mort. Medicul Antonio Frias, profesor de Obstetrica și Ginecologie a Școlii de medicină de pe lângă universitate spune, că mâncarea grasă tipică pentru SUA ascunde un pericol pentru făt. Din cauza regimului de alimentație respectiv, se reduce fluxul de sânge de la mamă la placentă – organul temporar în organismul femeii, prin care are loc alimentația fătului.

De menționat, că studiul a fost realizat de savanți în Centrul pentru cercetarea primatelor care aparține universității din Oregon. Experții au stabilit, că structura placentei la maimuța macac este practic identică cu cea a femeii. Această caracteristică permite mai bine să înțelegem cauza acestui efect. Astfel, cercetările au demonstrat, că dieta mamei în timpul sarcinii are o importanță majoră asupra nașterii copilului – se menționează în declarația lui Frias. – Alimentele cu un conținut mare de calorii, dieta grasă este foarte răspândita în societatea noastră. Aceasta influențează negativ funcționarea placentei, și posibil, este unul din factorii principali care duce la nașterea copiilor morți”. Până la demararea studiului, savanții nu cunoșteau, în ce măsură alimentele cu un nivel mare de grăsimi influențează nașterea copiilor morți.