mamaplus

CCF Moldova te încurajează, pentru al șaptelea an consecutiv, să ții Post cu Rost

-
//
27.02.2023

„Rostul Postului” este o campanie socială, demarată de CCF Moldova pentru al șaptelea an consecutiv și susținută de-a lungul anilor de sute de oameni și voci notorii, parteneri și donatori. Prin intermediul acestei campanii colectăm resurse financiare pentru a oferi sprijin copiilor afectați de sărăcie, care sunt supuși, de multe ori, riscului de separare de familie.

mamaplus

Donațiile din cadrul campaniei se fac online, accesând cel mai mare restaurant virtual www.rostulpostului.md, unde poți selecta bucatele de mâncare pe care le poftești. Iar pentru că te angajezi să fii și mai bun în această perioadă, cu gândul la copiii defavorizați, renunți la aceste bucate și donezi costul lor direct pe site-ul restaurantului.

Cu banii acumulați, organizația CCF Moldova va oferi sprijin copiilor. Aceste familii vor avea parte nu doar o masă caldă, ci și posibilitatea să-și dezvolte competențe gospodărești datorită sprijinului psiho-emoțional și material, oferit de către specialiștii CCF Moldova, pentru o schimbare de durată. Din momentul lansării campaniei, am ajutat direct 101 copiii și familiile lor. Iar în primul an de campanie am contribuit la dezvoltarea unei creșe sociale pentru copii cu vârsta de până la trei ani. 

Cum te poți implica:

  • Accesează cel mai mare restaurant virtual – www.rostulpostului.md
  • Selectează orice poftești din meniu
  • Donează contravaloarea produselor selectate

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în Republica Moldova avem peste 559 mii de copii, iar fiecare al șaptelea trăiește în sărăcie absolută. Cea mai înaltă incidență a sărăciei în țara noastră este înregistrată în rândul copiilor. Asta îi face, de cele mai multe ori, pe părinți să îi lase în grija statului, în orfelinate, unde au de mâncare, dar sunt privați de afecțiune. Câți dintre noi putem spune că știm prin ce trec aceste familii? 

Campania „Rostul Postului” va dura până pe 15 aprilie 2023, timp în care poți accesa restaurantul virtual ori de câte ori vrei și să oferi zilei un alt Rost. Postul înseamnă și fapte bune.

Anual, CCF Moldova ajută peste 700 de copii să crească acasă, într-un mediu familial. Criza economică și energetică, inflația provocată de războiul de la granița țării noastre lovește în fiecare dintre noi, iar în familiile vulnerabile, care sunt fără venituri, rezerve și oarecum deja marginalizate, lovește și mai dur.