mamaplus

Cazurile de infecții respiratorii sunt în descreștere

-
//
31.01.2023

În Republica Moldova se înregistrează o descreștere continuă a numărului cazurilor de infecții respiratorii acute.

mamaplus

În a patra săptămână a anului curent, 23-29 ianuarie curent, au fost înregistrate 103 cazuri de gripă sezonieră, 11.052 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS) și 409 – infecţii respiratorii acute severe (SARI). Datele au fost oferite marți de Ministerul Sănătății, transmite realitatea.md.

„Se atestă o tendință de reducere inclusiv a internărilor, în perioada menționată fiind spitalizate cu gripă 57 de persoane, iar cu IARCS – 279. De asemenea, informăm că, în săptămâna 23–29 ianuarie, nu au fost înregistrate cazuri de deces”, scrie în comunicatul de presă al Ministerului.

Chiar și așa, Ministerul a ținut să reitereze importanța respectării în continuare a măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă sezonieră și alte infecții respiratorii acute, „precum evitarea aglomerațiilor; purtarea măștilor de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate; respectarea distanței, de cel puțin un metru, față de persoanele care tușesc sau strănută; aerisirea periodică a încăperilor; respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei şi strănutului; vaccinarea antigripală”.

„La apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii – febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune, vă îndemnăm să consultați medicul de familie”, se încheie comunicatul de presă.

În total, în acest sezon, au fost confirmate 1 377 de cazuri de gripă, IARCS – 171 202 cazuri și SARI – 7 203.