mamaplus

Cazuri noi de COVID-19 în școlile de la Bălți. Unii părinți le dau copiilor antipiretice pentru scăderea temperaturii

-
//
17.09.2020

În municipiul Bălți au fost înregistrate și cazuri noi de infectare cu coronavirus în rândul elevilor și profesorilor.  Potrivit primarului interimar de Bălți Nicolai Grigorișin situația se înrăutățește. Potrivit lui, 5 clase din liceul ”M. Lomonosov” au fost puse în carantină. Un profesor s-a îmbolnăvit și și-a infectat întreaga familie.

Potrivit șefei direcției de sănătate din cadrul primăriei din Bălți, Feodora Radiucova, situația proastă ia amploare și din cauza părinților care le dau copiilor medicamente antipiretice pentru a reduce temperatura și îi trimit la școală sau grădiniță.

Părinților li s-a reamintit, că în cazul în care un elev este diagnosticat cu coronavirus, întreaga clasă este pusă în carantină, chiar dacă copilul lor nu este pozitiv la boală. Primarul interimar a menționat că situația trebuie monitorizată și mai în detaliu, iar datele provenite de la instituțiile preșcolare și școlare ar trebui procesate zilnic.

Reamintim, că săptămâna trecută, a devenit cunoscut faptul, că din cele 1252 de școli din întreaga țară, care au reluat procesul educațional la 1 septembrie, 11 sunt în carantină. 125 de profesori sunt infectați cu COVID-19, iar alți 250 sunt în autoizolare. Acest lucru a fost anunțat de ministrul educației, culturii și cercetării Igor Șarov.