mamaplus

Cazul profesoarei care a lovit o elevă: Precizările Direcției Educație

-
//
14.02.2024

O profesoară de la Liceul „Alecu Russo” din Capitală a fost sancționată după ce a agresat o elevă. Informația a fost confirmată de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport (DGEST) a Primăriei municipiului Chișinău.

mamaplus

Potrivit DGEST, în urma incidentului, administrația Liceului „Alecu Russo” a întreprins mai multe acțiuni. Directorul instituției de învățământ ar fi discutat individual cu profesoara, dar și cu eleva agresată și mama acesteia, transmite newsmaker.md.

„S-a depus Fișa de sesizare de către dirigintele clasei și a fost înregistrată Fișa de sesizare în Registrul de evidență a cazurilor de ANET. Ulterior, în perioada 25-26 ianuarie, s-a asistat la lecțiile cadrului didactic, s-au purtat discuții cu elevii și cadrul didactic de către psihologul școlar, dirigintele clasei, coordonatorul cazurilor de ANET și reprezentantul Inspectoratului de Poliție din sector”, au precizat reprezentanții DGEST pentru NM.

De asemenea, Comisia instituțională pentru drepturile copilului a decis pe 31 ianuarie ca profesoara să nu mai predea ore în clasa respectivă. În cadrul ședinței au participat profesoara, dirigintele, psihologul școlii și părinții elevei.

Așadar, s-a stabilit că, începând cu data de 5 februarie 2024, profesoara este înlăturată de la procesul educațional din clasa respectivă, iar din 5 februarie curent, Consiliul de etică al instituției decide aplicarea sancțiunii cadrului didactic. 

„DGETS reconfirmă poziția fermă de respectare univocă a legislației în vigoare și prioritizarea drepturilor și libertăților fundamentale ale elevilor/copiilor/părinților. Subliniem faptul că personalul din sistemul de învățământ general, responsabil de instruire și educație, în mod particular cadrele didactice, trebuie să-și desfășoare activitatea profesională în conformitate cu principiile și normele de conduită ale Codului de etică a cadrului didactic”, se mai arată în răspunsul oferit de Direcția Educație.