mamaplus

Cazul fetiței de 1 an, violată de bunic. Ce spun oamenii legii

-
//
04.08.2022

Un presupus caz de viol, cu multe semne de întrebare, este investigat de câteva zile de oamenii legii din Anenii Noi. Totodată, o declarație publică în acest sens a fost făcută și de către ministra sănătății, Ala Nemerenco. Fetița de 1 an și 7 luni ar fi fost abuzată sexual de bunicul de pe linie maternă. Medicii au fost alertați de mama fetiței care, atunci când a venit acasă, a găsit-o însângerată.

Istoria are o evoluție la fel de dramatică. La spitalul din Anenii Noi, medicii nu i-ar fi acordat niciun ajutor micii paciente, La fel, s-ar fi întâmplat și la Institutul Mamei și Copilului, care a decis să o interneze abia în data de 2 august, după ce o echipă de jurnaliști a insistat ca medicii să o examineze repetat pe fetiță. Știe despre acest caz și Ministerul Sănătății. S-a întâmplat pentru că Centrul de Medicină Legală a constatat că instituțiile medicale, la prima etapă, nu și-au făcut corect meseria, transmite TV8

Ministerul Sănătății a convocat ieri o ședință cu medicii și reprezentanții administrației Centrului de Medicină Legală și Institutului Mamei și Copilului, privind cazul fetiței care ar fi fost violată de bunic.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a scris pe o rețea de socializare că ajutorul medical acordat micuței a fost cu abateri de la protocol.

"Cu referire la cazul de abuz sexual al fetiței de 1 an și 7 luni - am convocat la minister o ședință cu medicii și reprezentanții administrației Centrului de Medicină Legală și Institutului Mamei și Copilului. În urma discuției cazului și analizei documentelor prezentate am stabilit că asistența medicală a fost acordată micuței cu abateri de la Protocolul "Managementul clinic al cazului de viol. Tot astăzi (n.r. 3 august) am instituit prin ordin o comisie din specialiști în domeniu care va efectua o expertiză medicală a cazului dat cu constatările de rigoare. Vom reveni în termeni proximi cu concluziile și măsurile aplicate", susține Ala Nemerenco.