mamaplus

Cazul copilului bătut de o profesoară la grădiniță. Autoritățile au deschis o anchetă internă

-
//
06.12.2021

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău (DGETS) anunță că s-a autosesizat și va cerceta istoria unei mame care a acuzat reprezentanții unei grădinițe din capitală că i-ar fi maltratat copilul.

DGETS anunță că i-a intervievat deja pe cei vizați în petiție: Tamara Fetco, directoarea grădiniței, Natalia Vîjîilă, educatoarea, Svetlana Pelin, educatoarea de muzică, precum și pe Daniel, dar și pe copiii care ar fi fost martori la cele întâmplate.

DGETS nu oferă informații despre cele relatate de către directoare și cele două educatoare, ci doar despre rezultatele intervievării copiilor.

Totodată, DGETS precizează că presupusa victimă s-a prezentat doar la prima ședință a anchetei. Pentru ZdG, mama lui Daniel a menționat că a refuzat să meargă la ședința cu psihologul, din cauza că ar exista un conflict de interese.

„Surse din interiorul grădiniței ne-au comunicat că directoarea ar fi în relații mai apropiate cu psihologul și asta ar putea influența asupra elucidării celor întâmplate”, a declarat Ana, mama lui Daniel.

„Din numărul total de cazuri, categoria de vârstă a preșcolarilor are o pondere de mai puțin de 10%. Și doar când mass-media reflectă un caz grav de abuz asupra copilului, unele autorități locale se întreabă care este situația în instituțiile din subordine. Prevenirea și protecția copilului față de violență este o prioritate pentru Ministerul Educației”, se arată în răspunsul oficial al Ministerului Educației.