mamaplus

Cazul copilei care a născut la 11 ani: Tatăl vitreg a fost reținut pentru 72 de ore

-
//
01.02.2024

Tatăl vitreg al fetei care a născut la 11 ani a fost reținut pentru 72 de ore, susțin sursele PulsMedia.MD.

mamaplus

Tatăl vitreg al fetei a fost escortat și audiat de procurori în cauza penală inițiată. Amintim că, oamenii legii investighează viol în privința unui minor sub 14 ani.

Ulterior, bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost reținut pentru 72 de ore.

Amintim că o fată de 11 ani a născut cu aproximativ două săptămâni în urmă într-o localitate din R.Moldova.

La data de 13 decembrie 2023, poliția din Călărași a fost sesizată de reprezentanții unui centru de sănătate din raionul Călărași că în urma examinării medicale a unei minore de 11 ani s-a constatat că aceasta este însărcinată”, a declarat pentru IPN ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco.

Pe 13 ianuarie fata a născut.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru viol săvârșit asupra unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani. În cadrul cercetărilor urmează a fi efectuate acțiuni procesuale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Totodată a fost inițiată procedura de audiere în condiții speciale a minorei.

Mama copilei care a născut la 11 ani era plecată peste hotare. Minora și frații ei au fost lăsați în grija concubinului femeii, conform Pro TV, care citează primarul localității unde locuiește copila.

Funcționarul public a comunicat jurnaliștilor că a aflat despre faptul că minora este gravidă în a opta lună de la asistentul social. După ce investigațiile au arătat că minora este gravidă, atât ea, cât și frații copilei, au fost plasați într-un centru de plasament, iar în ziua următoare mama ei a venit acasă, a vizitat copiii și a discutat cu psihologul.

Primarul a mai menționat că fata purta haine mai largi în ultima perioadă, motiv pentru care nu i s-a observat burta. Conform lui, aceasta ar fi ascuns sarcina. Totodată, potrivit lui, familia din care provine nu este vulnerabilă, iar vestea despre faptul că minora este gravidă a fost neașteptată pentru comunitate.

Sursa citată mai notează că minora a născut la Centrul Mamei și Copilului. Bebelușul este o fetiță. Nou-născuta este sănătoasă și a fost externată, împreună cu mama ei.