mamaplus

Caz șocant la o grădiniță: Educatoarea a tuns părul unei fetițe

-
//
08.12.2023

Ar fi tuns bretonul unei fetițe cu foarfecile pentru tăiat hârtia deoarece nu-i plăcea cum arată. Vorbim despre o educatoare dintr-o grădiniță din raionul Glodeni. Întrebată de către jurnaliști de ce a făcut acest lucru, ea a zis că a avut permisiunea bunicii din partea mamei. Pe de altă parte, mătușa fetiței de doar cinci ani spune că educatoarea a făcut acest lucru în mod abuziv.

mamaplus

Totul s-ar fi întâmplat acum câteva săptămâni, în grădinița din satul Butești. Potrivit Tatianei Tiron, într-o zi când a venit să-și ia nepoata de la grădiniță a văzut că are bretonul tuns, transmite tvn.md.

„Pentru educatoare a fost ceva normal și ea nici nu recunoaște că aceasta ar fi ceva ce este ieșit din comun. „Ce faceți isterică? Ce e aici rău? O să-i crească”, așa mi-a spus”, povestește Tatiana Tiron, mătușa fetiței. 

Femeia susține că fetița de doar cinci ani a fost profund afectată de acțiunile educatoarei. 

„Fetița, știți cum, se iubește, este frumoasă, se iubește pe ea, face TikTok-uri, se pozează singurică, face video singurică, dar după cazul acesta fetița nici în oglindă nu vrea să se uite, video nu mai face, până când nu am dus-o la frizer”, mai spune mătușa acesteia.

Într-o înregistrare audio educatoarea recunoaște că a tuns fetița. Femeia spune că a făcut acest lucru după ce copila și-ar fi tuns bretonul de una singură acasă și ea a hotărât doar să i-l îndrepte.

„A venit de acasă cu o parte așa, o parte așa. Ce trebuia să fac cu copila dacă ea era așa și o parte de păr iaca așa, și așa, și iar așa. Eu am îndreptat la copil ca să nu stea…”, spune educatoarea.

Ea însă a refuzat să vorbească cu jurnaliștii. Colegii acesteia la fel nu au vrut să comenteze cele întâmplate. 

„Eu nu dau discuții despre așa temă, eu nu sunt la curent, pe mine nimeni nu m-a anunțat. - Dumneavoastră ați frezat, nu?”. 

Părinții fetiței sunt divorțați. Copilul stă cu ambii părinți pe rând, conform unui grafic. Tatăl acesteia condamnă gestul educatoarei.

„Nu a avut ea niciun drept, ce drept să aibă copilul, încă să fi fost o frizură normală, dar așa ca la un cal cum se apucă de coarbă și i-a tăiat așa. Nu are importanță, are mama grijă, nu are grijă, nu are dreptul, mai ales așa frizură să-i facă”, a spus tatăl fetiței, Victor Zglavoci.

Bunica fetei a încercat să justifice gestul educatoarei. Ea susține că nu este totul cum se spune. 

„Oleacă l-a mai tăiat că-i venea aici în două locuri și la mijloc era scurt din cale afară, iaca numai asta a fost cazul.”

Reprezentanții Direcției Învățământ a raionului Glodeni spun că vor iniția o anchetă în acest caz. Potrivit lor, gestul educatoarei este unul condamnabil.

„Nu avea niciun drept educatoarea să frezeze copilul, chiar dacă se adresa mama, pentru asta sunt instituții care se ocupă cu a freza și cu coafura, mai ales când merge vorba de copii mici, lucrezi cu foarfeca, cum foarfeca este un obiect periculos”, a declarat Oxana Albu, vicepreședintele raionului Glodeni. 

Potrivit statisticilor, de la începutul acestui an, în instituțiile de învățământ din țară, au fost înregistrate 37 de cazuri în care cadrele didactice au avut un comportament necorespunzător față de copii.