mamaplus

Caz șocant la Glodeni. Un copil i-a tăiat cu toporul degetele fratelui său mai mic

-
//
28.05.2020

Un copil a ajuns la spital și a rămas fără degetele de la o mână, după ce fratele său mai mare l-a lovit din neatenție cu toporul. Incidentul a avut loc în ieri, 27 mai, în jurul orei 18:30, în localitatea Cobani, din raionul Glodeni.

Potrivit informațiilor preliminare, băiatul în vârstă de 10 ani, din neatenție l-a lovit cu toporul peste mâna pe fratele său mai mic în vârstă de 6 ani. Copilul a fost preluat de o ambulanță și transportat de urgență la Spitalul raional Glodeni, unde s-a stabilit că acestuia i-au fost amputate două degete de la mâna stângă.

Ulterior, copilul a fost transportat la Spitalul clinic municipal „Valentin Ignatenco” din Chișinău. Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs incidentul.

UPDATE ORA 17:50: 

Operația băiatului de șase ani de la Glodeni a fost de durată, iar medicii de la Spitalul clinic municipal „Valentin Ignatenco” au reușit să-i salveze degetele. Acum, spun ei, este foarte importantă perioada postoperatorie, ca să nu existe complicații, cum ar tromboza vaselor, în condițiile în care degetele copilului sunt foarte subțiri.

Șeful Secție de traumatologie-ortopedie, Anatolii Curcă, a declarat că a fost o intervenție micro-chirurgicală delicată și destul de lungă, dar ambele degete au fost restabilite. Acum copilul este în stare gravă, dar stabilă, fiind în secția reanimare, pentru a-i asigura circulația sanguină și pentru a preveni eventuale consecințe grave.

Potrivit doctorului, în astfel de cazuri este necesară o îngrijire specială în perioada postoperatorie, fiindcă vasele sunt foarte înguste, iar primele trei zile sunt decisive pentru prevenirea trombozei arteriale. Băiatul va mai rămâne internat 10-12 zile, iar în câteva săptămâni va începe recuperarea.