mamaplus

Caz șocant în Capitală: Patru minori s-ar fi intoxicat cu droguri

-
//
01.07.2024

Patru minori cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani s-ar fi intoxicat ieri cu substanțe interzise la o terasă din municipiul Chișinău. La fața locului a intervenit o ambulanță, informează Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP).

mamaplus

Potrivit informațiilor, când medicii au ajuns, adolescenții aveau următoarele simptome: cefalee, amețeli, grețuri, uscăciuni în gură, vomă, amorțirea membrelor inferioare și slăbiciune generală, transmite Știri.md.

Minorilor li s-a acordat primul ajutor medical, după care au fost transportați la Institutul Mamei și Copilului.

Sursele PulsMedia.MD susțin că minorii au fost preluați de pe terasa unei kebăbării din sectorul Buiucani. Preliminar s-a stabilit că aceștia au fumat o substanță de masă vegetală uscată, care se presupune a fi cânepă sălbatică. Totodată, după ce li s-a acordat ajutorul medical necesar, adolescenții au fost lăsați să plece acasă.

„Abuzul de droguri este o realitate dură în rândul minorilor și trebuie privită cu seriozitate. Un număr tot mai mare de adolescenți consumă substanțe interzise, cu toate că acest lucru este ilegal și periculos. Unii adolescenți încearcă drogurile ocazional, dar acest lucru poate duce la dependență și probleme grave de sănătate. 

În acest sens, IMSP CNAMUP îndeamnă părinții să fie mai vigilenți și să împiedice adolescenții să își ruineze nu numai sănătatea, viața socială, ci și viitorul. Aflați mai multe despre activitățile și grupul de prieteni al copiilor dumneavoastră. Monitorizați schimbările comportamentale și bateți un semnal de alarmă în cazul în care ați observat că copilul dumneavoastră se îndreaptă spre o cale greșită”, notează CNAMUP.