mamaplus

Caz revoltător. O minoră a fost agresată sexual de 17 adolescenţi

-
//
04.03.2024

Şaptesprezece adolescenţi sunt suspectaţi că au agresat sexual o fată de 12 ani „de mai multe ori pe săptămână, timp de mai multe luni” şi îşi filmau sau fotografiau acţiunile, a anunţat vineri poliţia din Austria.

mamaplus

Faptele au avut loc chiar în capitala Viena, într-un cartier defavorizat din sudul oraşului, „între februarie şi iunie 2023, pe scări, în toalete, într-un garaj, într-un hotel sau la domiciliul autorilor”, a declarat presei ofiţerul de poliţie Florian Finda.

Suspecţii, dintre care majoritatea sunt minori, sunt de origine siriană, turcă, italiană, bulgară şi sârbă. Doi dintre ei au mai puţin de 14 ani şi nu răspund penal.

Aproape toţi sunt cunoscuţi de poliţie pentru alte infracţiuni şi sunt acuzaţi de diverse infracţiuni sexuale şi de producerea de imagini cu agresiuni sexuale asupra minorilor. Treisprezece dintre ei au fost interogaţi joi şi au negat parţial acuzaţiile, scrie News.ro.

Inculpaţii şi victima, cetăţeană austriacă, s-au cunoscut prin intermediul unuia dintre adolescenţi, cu care tânăra ar fi avut o relaţie. Ea a intrat apoi în contact cu ceilalţi băieţi.

Aceştia au făcut făcut schimb de videoclipuri cu actele comise prin intermediul reţelelor sociale, unul dintre ei fiind suspectat că a ameninţat că va difuza imaginile dacă victima îl va refuza.

Cu toate acestea, potrivit poliţiei, niciuna dintre imagini nu a fost postată pe internet. Temându-se de represalii, tânăra a păstrat tăcerea înainte de a se confesa în cele din urmă mamei sale, în octombrie, care a depus imediat o plângere.

Protecţia ei este asigurată, potrivit poliţiei. Ancheta urmează să fie transferată la procuratură, care va fi însărcinată să facă lumină în acest caz, extrem de rar în această ţară cu o rată scăzută a criminalităţii.