mamaplus

Caz revoltător! O bătrână a zgâriat Tesla unei tinere, furioasă că aceasta o parcase neregulamentar

-
//
24.05.2024

O Tesla, parcată neregulamentar pe șoseaua Hîncești din capitală a fost distrusă de către o femeie. Imagini cu momentul în care faptașa se apropie de bolid și îl vandalizează cu o bucată de cretă, au fost postate pe rețele de stăpâna mașinii, care s-a arătat bulversată de acest gest. Poliția a declarat că cazul este înregistrat, iar femeie a fost identificată, scrie unimedia.info.

mamaplus

Nemulțumită de faptul că mașina era parcată neregulamentar, femeia a scris pe ea cu o bucată de cretă inscripția „Gazon”. Datorită camerelor de la bordul automobilului, aceasta a fost identificată.

Cazul a fost înregistrat de oamenii legii care urmează să stabilească toate circumstanțele acestui caz.

„Femeia care a comis fapta a fost identificată, iar în urma probelor acumulate, agentul constatator va lua o hotărâre conform legislației”, a declarat ofițera de presă din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati.

Ulterior, stăpâna mașinii a revenit cu un mesaj despre acest caz, în care recunoaște că a parcat mașina neregulamentar, dar a menționat că pentru astfel de cazul există organe competente care se ocupă de ordinea publică și nu este nimeni în drept să distrugă automobilul.

„Cam asta a rămas după ce mașina a fost spălată. Se vede clar că nu e floare la ureche că „creta se spală”, au rămas zgârieturi adânci.

În concluzie, recunosc și îmi asum faptul că am parcat neregulamentar, intrarea în parcare era blocată de un evacuator, mașina am lăsat-o pentru 10 minute. 

Cînd am ieșit să o mut, pentru că eram conștientă că este parcată aiurea am văzut această operă de artă. Astea nu sunt scuze, asta nu schimbă faptul că s-a produs o încălcare sau că eu nu trebuie să răspund în fața legii. 

Dar postarea este despre altceva, despre huliganism, despre fapte de genul „fac dreptatea cu mâna mea”. Nu suntem în drept să deteriorăm obiectele altor persoane. Toți cel puțin odată am încălcat legea, indiferent șofer sau pieton, că am parcat aiurea, că am trecut strada unde nu este trecere de pietoni, că am trecut trecerea pe bicicletă, dar nu este un bun exemplu să ne luăm la bătaie, să stricăm bicicleta, să distrugem bunurile altor oameni. Sunt organe competente care se ocupă de ordinea publică, nu este nimeni în drept să distrugă automobilul, apartamentul, bicicleta, gardul, telefonul ș.a. Sper că pe urma acestui caz să ia exemplu alți oameni care au astfel de „obiceiuri”. 

Pentru că mulți au întrebat cu ce s-a finisat istoria relatez. După ce am văzut făptașul am înțeles ca doamna locuiește în apropiere și chiar în acel moment era pe un scaun din spatele blocului. Cînd ne-am apropiat și am rugat-o să meargă cu noi la poliție doamna s-a prefăcut că nu știe despre ce vorbim. 

Deja după ce i-am arătat materialul video, femeia a recunoscut. Am apelat poliția, doamna tot încerca să plece cumva în scară.

Noi am scris o cerere precum că doamna ne-a deteriorat automobilul, aceasta deja urmează să achite amenda pentru huliganism. În fine nu acesta a fost scopul principal. 

Automobilul pentru a fi reparat este nevoie să mergem în instanța de judecată și după ce va fi investigat cazul (nu se știe câți ani poate dura) doamna va repara automobilul, ceea ce la fel nu este sigur pentru că ea este la pensie și evident nu are resurse financiare destule pentru a acoperi o asemenea pagubă. Cam asta a fost tot. Acum deja avem varianta de a merge în judecată sau să mergem să ne reparăm automobilul singuri.

Îmi pare rău pentru persoanele care susțin și promovează așa comportament animălesc în rîndul oamenilor. Evident mă bucur pentru cei ce nu sunt de acord cu așa comportament și optează pentru o variantă mai umană de a duce cuiva la cunoștință greșeala făcută. Mergem împreună spre o societate mai educată”, a scris stăpâna bolidului, pe pagina sa de pe Facebook.