mamaplus

Caz ieșit din comun: un adolescent s-a infectat a doua oară cu noul coronavirus

-
//
12.01.2021

Un adolescent în vârstă de 17 ani, s-a infectat pentru a doua oară cu noul coronavirus. Din cauza vârstei, din păcate nu se poate vaccina. Medicii atrag atenția că în ultima vreme apar tot mai mulți pacienți cu vârste sub 18 ani pentru că începe să se vadă efectul socializării din timpul sărbătorilor de iarnă. Grav este că a crescut foarte mult numărul celor care au complicații după infectarea cu virusul, adică acel sindrom rar, PIMS.

Din cauza faptului că se simte foarte rău, băiatul a fost internat în mod repetat la Spitalul „Victor Gomoiu” din București.

„Cel mai mic este până într-o lună de zile, 12 zile are, de fapt, și cel mai are are undeva la vreo 4 luni, până în momentul de față, spune medicul din secția COVID. Un singur pacient de 17 ani, el este veteran, dacă pot să spun așa. Și este și cel mai grav”, a declarat un cadrul medical.

Mama adolescentului este asistentă medicală

Adolescentul de 17 ani este pentru a doua oară internat cu COVID-19. Are și o boală autoimună care-i complică starea de sănătate. Prima dată s-a infectat anul trecut, la începutul lunii noiembrie. A fost internat, s-a vindecat și s-a întors din nou pozitiv în decembrie.