mamaplus

Cauza surprinzătoare pentru care o femeie a făcut o alergie de care nu a scăpat 6 luni. Simptomele i-au dispărut apoi peste noapte

-
//
28.06.2024

Erin Dunn, o tânără de 24 de ani, s-a ales acum câteva luni cu o alergie severă căreia nu-i putea da de cap.

mamaplus

Prima dată a observat că are un ochi foarte roșu, dar a crezut că are conjunctivită sau o alergie ușoară. A mers la medic, a primit picături cu antibiotic și i s-a spus că nu are nimic contagios. Totuși, tratamentul nu i-a atenuat simptomele. Câteva săptămâni mai târziu, a observat o erupție cutanată în jurul ochilor. Asta se întâmpla la jumătatea lui decembrie. 

"A persistat până în luna mai, provocându-mi mâncărime și exfolierea pielii din jurul ochilor, urechilor, gurii și de pe gât, dar și de pe degetele pe care purtam inele. În unele zile era mai rău decât în altele", a povestit Erin pentru People.

mamaplus

Dunn a încercat orice pentru a rezolva eczema, inclusiv creme cu steroizi. De asemenea, a eliminat glutenul și lactatele din dieta ei, și-a schimbat detergentul, produsele de machiaj, chiar și mâncarea motanului.

"M-am gândit că aș putea fi alergică la pisica mea, așa că i-am schimbat hrana cu una hipoalergenică, am început să o pieptăn la fiecare două zile și să aspir. Apoi mi-am schimbat gelul de curățare a feței cu unul mai blând, la fel și crema hidratantă și mi-am dat cu un unguent care m-a ajutat cu uscăciunea tenului, dar nu și cu mâncărimea sau iritația". Nimic nu a funcționat însă în totalitate. Încă o lună mai târziu, după jumătate de an de chin, tânăra și-a dat jos cerceii, după ce a citit pe internet că accesoriile ar putea provoca eczeme. În dimineața următoare, erupția cutanată dispăruse.

"Când mi-am dat seama că cerceii ar putea fi cauza, m-am gândit: Sper că nu e asta, pentru că ar însemna că tocmai mi-am pierdut ultimele șase luni din viață și am cheltuit sute de dolari din cauza unor cercei de 2 dolari", a completat fata. Asta s-a și întâmplat, căci după ce a renunțat la accesoriile ieftine, fața ei și-a revenit. După ce a făcut descoperirea, a postat pe TikTok un clip care a depășit 1,2 milioane de vizualizări. A vrut să-și împărtășească povestea pentru ca și alții să-și poată da seama ce le-ar putea cauza anumite reacții dacă ajung să aibă probleme asemănătoare cărora nu le pot da de cap.

Cerceii de 2 dolari, făcuți din nichel, nu i-au îmbunătățit ținutele lui Erin, așa cum spera, ci i-au adus numai probleme.