Câți copii nevaccinaţi contra rujeolei sunt în capitală

Câți copii nevaccinaţi contra rujeolei sunt în capitală

-
//
17.09.2018

În municipiul Chişinău, 860 de copii nu sunt vaccinaţi contra rujeolei: 611 sunt elevi, iar 249 sunt de vârstă preşcolară. Datele au fost prezentate de către şefa interimară a Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Rodica Guţu, la şedinţa operativă de la Primărie, transmite IPN.

Câți copii nevaccinaţi contra rujeolei sunt în capitală

19 copii nu sunt vaccinaţi din motive religioase. În cazul a 329 de copii părinţii nu şi-au argumentat decizia, iar ceilalţi invocă motive de boală. În cadrul şedinţei, Carolina Olaru, director interimar al Direcţiei generale asistenţă socială, a comunicat că la nivelul municipiului Chişinău rata vaccinării contra ROR (rujeola-oreion-rubeola) este sub nivel (ROR 1 – 88,6%, ROR 2 – 82,4% şi ROR 3 – 89,9%).

Agenţia Naţională de Sănătate Publică raportează că de la începutul anului şi până pe 15 septembrie, au fost înregistrate 282 de cazuri confirmate de rujeolă în Republica Moldova. O creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în luna august, după ce un copil din Ceadâr Lunga, întors infectat dintr-o vizită din Ucraina, s-a aflat în perioada de incubaţie la tabăra de odihnă din satul Morenii Noi, Ungheni, cu aproape o sută de persoane, majoritatea din sudul ţării. În prezent, patru cazuri suspecte de rujeolă se află în proces de investigare.

Sursa: adevarul.ro