mamaplus

Câți copii au beneficiat gratuit de servicii stomatologice în 2023

-
//
21.03.2024

Anul trecut, circa 11.000 de copii din diverse localități ale țării au beneficiat gratuit de servicii stomatologice, în valoare de peste patru milioane de lei (aproximativ 200.000 de euro).

mamaplus

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Sănătății Orale. Pentru promovarea igienei dinților, Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) susține o serie de activități acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie, transmite tvrmoldova.md.

În acest an, echipele mobile de medici vor continua să presteze gratuit servicii stomatologice copiilor în mediul rural.

De asemenea, CNAM a acordat în bază de concurs finanțare pentru proiecte inclusiv de promovare a igienei orale. Anul trecut, în cadrul unui astfel de proiect, peste 8.000 de copii și-au îmbogățit cunoștințele despre sănătatea orală în cadrul unui șir de vizite efectuate de medicii specialiști în instituțiile preșcolare și școlare din țară.

Medicii stomatologi atenționează despre importanța respectării și menținerii igienei orale încă de la o vârstă fragedă. Totodată, se recomandă vizita la specialist la fiecare șase luni.